SORU-CEVAP

Otacigidatakviyeleri.com'un amacı nedir?

otacigidatakviyeleri.com’un kuruluş amacı tüketicilerimize ürünlerimiz ile ilgili bilgileri doğru ve hızlı bir şekilde ulaştırabilmektir.

Bitkilerin sağlıklı yaşam konusunda faydalarını anlattığımız sitemizde Otacı’nın 65 yıllık uzmanlığından faydalanılmıştır.

Sitenizde yer alan ürünleri nereden alabilirim?

Sitemizde yer alan pastil ve gıda takviyesi ürünlerimizi sadece eczanelerden temin edebilirsiniz. Pastil ve gıda takviyesi ürünleri için tek güvenilir satış noktasının eczaneler olduğu görüşündeyiz.

Otacı markası olarak birincil önceliğimiz her zaman tüketici sağlığı olmuştur. Bu yüzden tek satış kanalımız eczanelerdir.

Bitkisel pastil tercih ederken nelere dikkat edilmeli?

Bitkisel pastillerin etkili olabilmesi için bitkilerin kullanılan kısımlarından temin edildiği ülkeye kadar her aşama kendi içinde ciddi uzmanlık ve tecrübe gerektirir.

Otacı 65 yıllık tecrübesi ile bitkisel pastil tercihlerinizde güvenilir marka iddiasını sürdürmektedir.

Gıda Takviye ürünlerinin kullanım amaçları nelerdir?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından “Takviye edici gıda: Normal beslenmeyi takviye etmek amacıyla, vitamin, mineral, protein, karbonhidrat, lif, yağ asidi, amino asit gibi besin öğelerinin veya bunların dışında besleyici veya fizyolojik etkileri bulunan bitki, bitkisel ve hayvansal kaynaklı maddeler, biyoaktif maddeler ve benzeri maddelerin konsantre veya ekstraktlarının tek başına veya karışımlarının kapsül, tablet, pastil, tek kullanımlık toz paket, sıvı ampul, damlalıklı şişe ve diğer benzeri sıvı veya toz formlarda hazırlanarak günlük alım dozu belirlenmiş ürünler” olarak tanımlanmaktadır.

Günümüz dünyasında değişen yaşam ve çalışma koşullarıyla birlikte beslenme alışkanlıkları da değişim göstermektedir. İnsanlar; normal beslenmeyi takviye etmek, daha enerjik hissetmek, yeterli derecede alamadığını düşündüğü vitamin ve mineralleri dışarıdan alarak bağışıklık sistemini güçlendirmek, dengeli ve sağlıklı beslenemediği durumlarda vücudunun ihtiyaçlarını karşılamak gibi pek çok amaçla takviye edici gıdalara başvurmaktadır.

Boğaz Ağrısı Nedir?

Boğaz ağrısı, birçok rahatsızlığın belirtisi olarak ortaya çıkabilir. İltihaplar, boğaz ağrısının en sık sebepleridir.

Çoğunlukla virüsler veya bakteriler nedeniyle oluşurlar ve bulaşıcıdırlar. Solunum sırasında ise havadaki tozlar ile birlikte bu bakteri ve virüsler solunum sistemine alınır. Solunum sistemindeki virüs ve bakterilerde yutak (farenks), bademcikler (tonsiller) ve lenf bezlerinde iltihaplanma, şişme kızarıklık, bazen ateş, öksürük ve nezle hali gibi genel belirtilerle ortaya çıkan boğaz ağrısına neden olurlar.

Larenjit Nedir?

Larenjit, gırtlak (larinks) bölgesinin enfeksiyonu veya tahrişidir. Çocuklarda solunum güçlüğüne ve nefes darlığına yol açma tehlikesi vardır.

Erişkinlerde ise kronik larenjit sonrasında tümöral süreçler gelişebilir. Ses telleri şişer veya tahriş olursa sesler bozulur ve boğuk çıkar, bazen de anlaşılamayacak kadar hafiftir. Belirtileri, ses kısıklığı, boğazda gıdıklanma ve kuruluk, boğazı sık sık temizleme ihtiyacı. Akut ve kronik olmak üzere iki tip larenjit vardır. Belirtiler ve tedavi her ikisinde de aynıdır.

Akut larenjite genelde virüsler sebep olur ama bakterilerin enfeksiyonuna da rastlanır. Başka bir hastalık sırasında, örneğin basit üşütme, bronşit, grip, veya zatürre geçirirken de larenjit olunabilir.

Kimyasal maddelerin solunması da kısıklığı veya sesi kaybetmeye neden olabilir. Kronik larenjit fazla içki, sigara, travma veya sürekli tahriş yüzünden de olabilir.

Tedavi Sesinizi dinlendirmek, buhar solumak önerilir, ılık ve rahatlatıcı sulu maddeler içilmesi ve boğaz antiseptikleri tedavide etkilidir.

Farenjit Nedir?

Farinks, burun ve ağız boşluğunun arka tarafıdır. İltihaplanmasına farenjit denir. Bu akut veya kronik olabilir. Akut farenjit, genellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarının bir parçası olarak görülür ve sebebi çoğunlukla virüslerdir. Bazen bakteriler de bu hastalığa yol açabilirler.

Bazı kimyasal maddelerin veya tahriş edici maddelerinde farinkse teması ile akut farenjit gelişebilir. Kronik farenjitte genellikle tahriş edici bir etken vardır. Bunlar arasında en önemlileri olarak sigara içilmesi, alkol kullanılması, alerji, geniz akıntısı, kuru ve kirli hava , burun tıkanıklığı, reflü, aşırı sıcak veya soğuk besinler, boğaz temizleme refleksinin aşırı olması, diş ve bademcik iltihapları, geniz eti sayılabilir. Belirtiler; akut farenjitte boğaz ağrısı, yutkunma zorluğu, boğazda kuruluk, yanma veya kaşınma hissi, ateş, öksürük, burun tıkanıklığı, burun akıntısı, baş ağrısı, halsizlik-kırgınlık, ses kısıklığı şeklindedir.

Kronik farenjitte ise akut farenjitin aksine ateş, halsizlik ve kırgınlık gibi şikayetler nadirdir. Boğaz ile ilgili şikayetler daha hafiftir ancak tamamen kaybolmaz ve çok kolay ortaya çıkar. Boğazda kuruluk hissi, yanma, yabancı cisim hissi, hafif yutkunma zorluğu gibi şikayetler olur. Hastalar boğazını temizleyerek rahatlayacakları hissine kapılırlar ve sürekli temizleme hareketi yaparlar. Tedavide boğaz antiseptikleri, mentol ve buğu tedavisi faydalı olacaktır. Yumuşak yiyecekler yiyerek boğazınızı tahrişten kaçınabilirsiniz.

Bademcik İltihabı (Tonsillit) nedir?

Bademcikler ağzın gerisinde her iki yanda birer tanedir. Görevlerinden biri ağızdan giren zararlı mikroorganizmaları filtre etmektir. Ancak çok fazla bakteri girince, iltihaplanır ve şişerler. Buna bademcik iltihabı (tonsilit) denir. özellikle çocuklar arasında çok yaygındır. İlk belirti yutmayı zorlaştıran boğaz ağrısıdır. Bademcikler görülür şekilde kırmızılaşır ve şişer. Diğer belirtileri, boğaz ağrısı, baş ağrısı, ateş ve üşüme, titreme, boğaz ve çenede ağrıyan bezlerdir. İltihaplanmış bademciklerin üzerinde nokta şeklinde iltihap alanları da görülebilir.

Aft Nedir?

Ağız içerisinde sıklıkla yanak ve dudak mukozasında, dil üzerinde, yumuşak damakta, farenkste, diş eti üzerinde görülen solgun sarı-kırmızı hale ile çevrili, oldukça ağrılı ülserleşmiş lezyonlardır.

AFT OLUŞUMUNDA HANGİ FAKTÖRLER ÖNEMLİDİR?
• Günümüzde birçok hastalığın nedenlerinden biri olan stres aft oluşumununda en önemli nedenlerinden birisidir.
• Turunçgiller, sirke, turşu, patates cipsi, tuzlu ve baharatlı çerezler gibi ağız mukozasını tahriş edebilen yiyecekler aft oluşumunu hızlandıran önemli faktörler arasında sayılmaktadır.
• Yanak, dil ve dudak ısırma, sert yiyeceklerin tahrişi, yumuşak olmayan diş fırçalama işlemleri ve iyi adapte olmayan protezlerin neden olduğu vuruklar aft için uygun zeminin oluşmasına yardımcı olurlar.
• Diş macunlarının temizleme özelliğini artırmak için köpük yapıcı olarak yapılarına katılan bazı kimyasallar aft oluşumunu tetikler.
• Behçet Hastalığı gibi sistemik hastalıklar ve bağışıklık sistemini etkileyen hastalıklar afta neden olur.
• B12 vitamini ve demir noksanlığı, sigara içme aft oluşumuna katkıda bulunan önemli faktörlerdir.

AFTLAR NASIL TEDAVİ EDİLİR?
Aftlar, viral enfeksiyonlar olup, genellikle 7-10 günde iyileşmektedir. Ancak aftlar oldukça ağrılı olup, günlük yaşam kalitesini etkiler. Aftın tedavisini hızlandırmak ve ağrıyı gidermek için Antiseptik ve Lokal anestezik etkili SEPTİSİL pastiller 2-3 saat ara ile tekrarlanmalıdır.